Gemeentelijke Basisschool Kruipuit, een zee van kansen in een oase van rust

Projectdag 'hoop'

5
mrt
2019

Bekijk de foto's

In de eerste workshop konden ze kennis maken met de Cliniclowns. Via een powerpoint maakten ze kennis met deze fantastische mensen en hun doel. Nadien mochten ze zelf creatief aan de slag met de neus van een clown. Wat een prachtige resultaten kregen we op het einde van de dag te zien.

Make a wish nam plaats in de tweede workshop. Twee vrijwilligers Liticia en Wendy kwamen heel wat vertellen over hun werking. Zo maakten de kinderen oa kennis met hun mascotte.

André en André van het brandwondencentrum kwamen ons vertellen wat te doen bij brandwonden. Zij werden zelf het slachtoffer en konden dus hun ervaringen delen met de kinderen. Zij kregen heel wat nuttige tips, die ze hopelijk nooit moeten toepassen.

Marianne Van de Kerckhove kwam de leerlingen vertellen over haar kleinzoon Victor. Hij werd getroffen door een zeldzame ziekte en samen met heel wat onderzoekers proberen ze een medicijn te vinden. De kinderen toonden hun empathie voor Victor, door strepen te zetten op hun gezicht, in het teken van Rare Disease day.

In de laatste workshop mochten de kinderen hun creatieve ideeën loslaten. Ze kleurden er een anker, het teken van hoop. Nadien mochten ze nog even gekleurde snippers kleven op het woord HOOP en een ANKER om nog meer betrokken te raken bij het project.

Donderdag 28 februari 2019 waren ze extra gemotiveerd om voor deze prachtige organisaties hun beste beentje voor te zetten bij de sponsorloop. Schepen Glenn Longeville kwam onze leerlingen opwarmen en liep symbolisch het eerste rondje mee.

Gedurende één uurtje gaven onze kinderen alles in een estafette. Supporters konden ondertussen genieten van een kopje koffie.

Dit alles bracht ongeveer €1700 op.

 

Bedankt aan de organisaties, alle vrijwilligers, alle supporters, alle sponsors, maar vooral aan alle kinderen, die dit project deden slagen!