Gemeentelijke Basisschool Kruipuit, een zee van kansen in een oase van rust

Gemeentelijke Basisschool Kruipuit

Kruipuit 19a
9991 Adegem
Tel. 09 377 27 52
basisschool.kruipuit@maldegem.be

Ligging

LiggingsplanOnze school 'Kruipuit' ligt in een uiterst vriendelijke omgeving, in een oase van rust en groen tussen Maldegem en Eeklo.

De wijk 'De Kruipuit'is een vijftal km van Adegem-dorp verwijderd. In het vroege verleden was de wijk, gelegen tussen Veldekens en Vierweegse, op onderwijsgebied altijd op zichzelf aangewezen.

In 1872 werd in de wijk een nieuwe school opgericht. De school situeert zich op twee kilometer van Oostwinkel en een drietal kilometer van Eeklo. Kinderen kunnen aan beide ingangen van de school afgezet worden.

Er is ruim parkeermogelijkheid in de omgeving van de school. Vanuit de school is er een rijbegeleiding tot Vierweegse en richting Oostwinkel/Eeklo.  

 

Waar staan we voor...

We houden van een vriendelijke, gezellige sfeer op school: een knuffel voor de allerkleinsten of een schouderklopje voor de ouderen doet wonderen.

Ieder kind is welkom en mag zichzelf zijn.

Elk kind verdient gelijke kansen. De hulp van de leerkracht zorgt hierbij voor een extra steuntje.

Leren wordt leuk. Flexibele groeperingsvormen maken het kind al vlug zelfstandig.

Dankzij aangepaste leermiddelen, hoekenwerk en contractwerk loodsen we uw kind voorzichtig binnen in de hedendaagse wereld.

Informatica en internet in elke klas worden op een verantwoorde manier ingepast in het klasgebeuren.

Elk kind heeft een stem en krijgt inspraak en groeiend verantwoordelijkheidsbesef door de klasgesprekken en de ideeënbus.

We staan garant voor een evenwichtig sportbeleid. Een gezonde geest in een gezond lichaam!

Als Mos-school werken we mee aan een duurzame zorg voor het milieu. Jong geleerd is oud gedaan.

Ouders die willen meewerken aan de opvoeding van hun schoolkind? Dat kan... Ouders helpen mee aan de uitbouw van de schoolactiviteiten via oudercomité of schoolraad.